Vocalisten over hun podium ervaringen

We zijn naast evenementen ook te vinden op diverse podia. Daarvoor zoeken we regelmatig samenwerking met andere groepen zodat we aan een breed publiek een afwisselend programma kunnen bieden. We stellen graag onze vocalisten aan u voor. De samenstelling van de A Capella groep is als volgt:
Marina Cornelissen, sopraan – Theo Heus, bas/bariton – Léon Driessen, tenor – Marieke Deurloo, alt – Marike de Gier, mezzo.

 

Marina Cornelissen

Als musicalliefhebber heb ik een groot aantal jaren als amateurzangeres meegewerkt aan musicalproducties, waarin ik een aantal mooie rollen heb mogen zingen. Zoals bijvoorbeeld Maria in zowel de musical ‘Jesus Christ Superstar’ als bij ‘The West Side Story’. Deze musicals werden opgevoerd door zangleerlingen van Antoinette Kouwenberg. Bij het Brabants Muziektheater zong ik de hoofdrol in de musical ‘Sissi’, was ik Eponine bij ‘Les Miserables’ en werkte ik mee aan de productie ‘Scrooge’. Ook in Oss liet ik mezelf horen bij de musical ‘Oss, ruig en rooms’.

Ruim tien jaren heb ik gezongen bij zanggroep Marcato. Dit gezelschap, 10 zangers en een pianist, zong tijdens musical-gala-diners in Ravenstein, Oss en omstreken. Met muzikale blokken van 20 minuten, waarin compilaties gebracht werden van bekende musicals, met een afwisseling van solo’s, duetten en ensemble-stukken. Jammer genoeg werd dit gezelschap in 2010 opgeheven.

In 2012 heb ik kort een ander zijspoor bewandeld; in de vorm van mijn medewerking aan operette ‘The Sorcerer’ van het Maaslands uit Oss. Daar speelde ik de jonge Constance die verliefd was geworden op de eerwaarde dominee.

En dan nu ……… Blended. A capella en Close Harmony. Een geweldige uitdaging en een mooie kans om samen met de andere Blenders de luisteraar op aangename wijze te verrassen.

Theo Heus

Mijn eerste zangervaring had ik op 9- jarige leeftijd. Ik speelde mandoline in een scouting bandje en daar hadden ze al snel door dat ik ook aardig kon zingen. Vreselijke liedjes – bij nader inzien – Brandend zand etc. Maar toen al op het podium voor een zaal vol mensen. Met altijd plankenkoorts; ik ben zelfs een keer onder het zingen van het toneel gelopen.

Op de middelbare school direct in het schoolkoor, veel leuke musicals gedaan. Vaak in de kerk gezongen, heel veel spirituals. Een geweldige tijd gehad. Na een jaar of 6, vanaf 1976 ongeveer heb ik een heel aantal jaren bij het toen net nieuwe Canta Libre (Schijndel-Veghel) gezongen. Mooie muziek, vooral gregoriaans en madrigalen. Daarna weer heel veel jaren stilte, wel leuke dingen gedaan in soundmix wedstrijden. En altijd meegezongen in de discotheken waar ik DJ was, dat werd goed gewaardeerd. Uiteindelijk weer een jaartje gezongen bij Muchoss in Oss. Daar is de liefde voor close harmony flink boven komen drijven. En daar heb ik ook Marian leren kennen. Na een paar jaar door Marian gevraagd om eens te komen voorzingen bij Blended. Een echte uitdaging voor mij, want solo’s en teksten uit het hoofd leren is niet mijn “pakkie an”. Flink werken dus. Het is een heerlijke groep mensen, we durven elkaar in ieder geval kritiek te geven en dat is nodig ook als je een goed niveau wilt bereiken.

Léon Driessen

Blender van het eerste uur. Een valentijnskind geboren op (hoe kan het ook anders) 14 februari 1959 in Hillegom. Men zegt dat de wijzen uit het oosten komen, maar de besten komen toch uit het westen. Van daaruit ben ik neergestreken in het mooie Dreumel in ¨Het Land van Maas een Waal”.

Als ‘self-made’ tenor/bariton was ik aanvankelijk de enig overgebleven man na de opstartfase van Blended.  Noten lezen kan ik niet, maar daarentegen heb ik een zeer goed geheugen waar het om melodie gaat. Mijn zangcarrière begon al in mijn jeugd met het meezingen bij de radio. De eerste koorervaring deed ik op bij popkoor ‘For You’ uit Druten. Daarna ben ik gevraagd om te komen zingen bij A-capellakoor ‘Hoog Water’ uit Nijmegen, waarvan ik bijna tien jaar deel uitmaakte.

Mijn muzikale smaak is zeer breed een loopt van heavy metal tot klassiek, van fado tot fanfare en van het goede buitenlandstalige tot het goede nederlandstalige lied (met ùitzondering van het ‘Fransje Bauer’ genre) en verder schep ik er plezier in om rare teksten te maken op bestaande liederen.

Marieke Deurloo

Trok de stoute schoenen aan en deed begin 2010 auditie bij Blended…
De wederzijdse aantrekkingskracht was een feit en ze besloot er voor te gaan!

Waardoor zij elkaar uiteindelijk ontmoetten?

 • bouwjaar 1973 in Delft
 • opgegroeid in een gezin met muziek
 • klas 6: de afscheidsmusical met kapitein Bonkepoot in Spoken op Griezelstein
 • tien jaar pianolessen
 • verhuizing naar Haarlem
 • musical en toneel olv Margriet de Groot
 • harmonieleer van haar vader en begeleiding diensten Kompas Amsterdam
 • vertrek naar Culemborg
 • 7 jaar beleven in The New Harvest Singers in Geldermalsen met Wil Saenen
 • verschillende coachings en cursussen, zoals arrangeren van Rob van der Meule
 • 3 jaar zingen in kwartet Peek-a-Boo

Marike de Gier

Zingen zit in mijn bloed. Met veel overgave en plezier heb ik dan ook jarenlang gezongen bij een plaatselijk kerkkoor. Tot ik in 2004 terechtkwam bij TOON Close Harmony, destijds onder muzikale leiding van Don Henken. Een voor mij onvergetelijk moment, omdat ik voor het eerst in aanraking kwam met a cappella zang. De essentie van a cappella zingen is de samenzang, die alleen kan worden voortgebracht door goed naar elkaar te luisteren en intensieve afstemming van harmonie en individuele stemmen, zonder dat de individuele kwaliteiten en talenten daarbij in het gedrang komen. Voor mij is deze manier van musiceren puur genieten.

Het was dan ook een flinke domper dat “TOON” in 2005 werd opgeheven. Genoeg reden voor mij om alles uit de kast te halen om vocalisten bij elkaar te brengen en een nieuwe Close Harmony groep op te richten. Blended was geboren en Léon een van de fijne mensen die zich vanaf het eerste uur heeft ingezet voor het ensemble. In 2006 kreeg ik de kans naast Blended te gaan zingen bij 5T. Door privé omstandigheden was het op een gegeven moment niet langer mogelijk bij beide groepen te blijven zingen. Omdat ik op dat moment mijn muzikale ei net iets beter kwijt kon bij 5T heb ik Blended gedag gezegd. 5T is enige tijd geleden opgeheven. Toen Marian Hamilton (eveneens Blender van het eerste uur) besloot ermee te stoppen heb ik de stoute schoenen aangedaan en opnieuw auditie gedaan. Blended is in geen enkel opzicht de groep die ik enkele jaren geleden gedag heb gezegd. Het kwintet is de afgelopen jaren volwassen geworden. Het is een ensemble met fijne talentvolle betrokken mensen, met wie het een voorrecht is te mogen zingen.