Muzikaal leider

Erik van Vugt

Erik van Vugt

Erik studeerde Docent Muziek (Schoolmuziek) aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Arrangeren en dirigeren leerde hij onder meer bij Stan Bakermans, Hans van den Brand en Martien van Woerkum.

Zijn muzikale carrière begon als trompettist en later als zanger. Erik volgde zanglessen bij Ilse Lubbers, Ivar Costenoble, Ingrid Zeegers en Katrien Verheijden. In 2003 sloot hij zich aan bij het Fontys Jazz Choir o.l.v. Hans van den Brand en volgde masterclasses van o.a. Michelle Weir, Darmon Meader en Kim Nazarian. In 2005 ging Erik serieus aan de slag als ensembleleider, arrangeur en componist. Hij arrangeerde voor talloze ensembles. Daarnaast componeerde en arrangeerde hij de muziek voor diverse musicalproducties van Stichting Stage Affairs in Veghel en Stichting Musivo 2000 in Oisterwijk.

In 2007 richtte hij Pure Entertainment op. Een prominent onderdeel hiervan is Dickenskoor Pure, een A Capella kerstkoor. Erik arrangeert de muziek en geeft leiding aan de (professionele/geschoolde) zangers. Een jaar later maakte hij de overstap van Fontys Jazz Choir naar Vocal Group Be Sharp! in Utrecht, waar hij nu dirigent is. Van mei t/m september 2011 was Erik muzikaal leider van Voïsz: Take Two. Per januari 2012 is hij ook werkzaam als dirigent van Zanggroep Pabo te Helmond.